Bananbrød

13/03/2014
Bananbrød

Bananbrød

 

I vinter tilbrakte jeg en god stund i Australia, og det skulle ikke gå lange tiden før jeg fikk prøve meg på mange nye og spennende smaker. Paier, quiche og julekaker i alle former og fasonger var noen av disse, men best av alt skulle jeg oppdage hvor innmari godt et skikkelig bananbrød smaker når det er tilberedt og presentert på den rette måten.

 

Når det er ferdig stekt  kan et bananbrød var i mange dager om det oppbevares lufttett.  Som en god vin blir et bananbrød faktisk bedre etter et par dager, så planlegg å bake en-to dager før det skal spises.

Skjær deg en blings og varme den i ovnen til den er gjennomvarm. Skiva med bananbrød smaker himmelsk om du attpåtil smører godt på med saltet smør.

 

Bananbrød med en klatt smør

Bananbrød med en klatt smør

 

Hvordan lage bananbrød sier du?  Det skal jeg vise deg i dag:

 

Ingredienser:

4 overmodne bananer

300 g sukker

400 g mel

170 g vegetabilsk olje (gjerne med en nøttete aroma)

2 store egg

3 ts bakepulver

3 ts baking soda

1,5 ts kanel

0,5 ts salt

1 vaniljestang

 

Stekes på: 180 °C i 90 minutter.

Brødform: ca 24 x 10 cm

 

Hvordan de lages:

 

Ingredienser

Ingredienser

 

Kjør sukker og egg til en eggedosis. I tradisjon tro skal man skrive “Ole” i røren for å se om eggedosisen er ferdig. Om du ser hele ordet når du har skrevet den siste bokstaven kan du fortsette å tilsette ingredienser.

 

Eggedosis

Eggedosis

 

I en annen bolle har du i alle de tørre ingrediensene unntatt bakepulveret og baking soda.

 

Tørre ingredienser til bananbrødet

Tørre ingredienser til bananbrødet

 

 

Mos bananene til en god røre med enten en gaffel eller potetstapper.

 

Moste bananer

Moste bananer

 

Tilsett bananmosen i eggedosisen. Rør den godt inn da bananene synker til bunns  om ikke det røres.

 

Moste bananer og eggedosis

Moste bananer og eggedosis

 

Vend inn bakepulveret  og baking soda i røra.

 

 

Bakepulver røres forsiktig inn

Bakepulver røres forsiktig inn

 

 

Tilsett frøene fra en hel vaniljestang i oljen. Dryss dette over i røra, og bland godt.

 

Vanilje og smør

Vanilje og smør

 

Tilslutt tilsetter du resten av de tørre ingrediensene, og vend kort slik at alle ingrediensene er akkurat blandet inn.

Brett et bakepair inn i en passende brødform slik at bakepapiret dekker hele formen. Bruk to om nødvendig.

 

Bananbrødrøre i brødform

Bananbrødrøre i brødform

 

Stek brødet i 90minutter. Når det har gått 75 minutter sjekker du om brødet har fått en fin skorpe. Dekk gjerne til med litt sølvfolie det siste kvarteret for at brødet ikke skal brenne seg.

Når bananbrødet er ferdig stekt tar du det ut av ovnen og lar det hvile 15 min i formen. Løft brødet så ut av formen ved hjelp av bakepairet og avkjøl til romtemperatur på rist. Om du klarer å vente vil bananbrødet smake best etter et par dager hvor aromaen har fått lov til å utvikle seg i brødet, men du skal få lov til å spise det med en gang også, altså.

 

Husk bare å varme opp skivene med bananbrød på nytt slik at du kan smøre skivene med smør. Når smøret har smeltet inn i skivene er bananbrødet på sitt aller aller beste.

Vel bekomme!

 

11-kremfresh-bananbrod

Bananblings

Bananblings

15-kremfresh-bananbrod

Social media on my mind

What do you think?

Leave a Reply