Rødvinsisbiter

26/04/2013

I de tilfeller man sitter igjen med litt ekstra vin etter en middag, og man ikke vil drikke den opp kan man godt benytte seg av den til andre formål. Visste du for eksempel at vin kan fryses?

Om du ikke har planlagt å bake med rødvin eller lage en god rødvinssjy dagen derpå, så vil man normalt bare slå vinen ut i vasken. Da er det kanskje hendig å vite at man faktisk kan fryse ned rødvinen til senere bruk.

Dra bare frem et isbitbrett eller noen enkle isbitposer som du kanskje har liggende.

 

Jeg hadde noen rester fra en rødvinskartong som snart måtte drikkes opp eller kastes i vasken. Jeg valgte å helle de over i noen isbitposer. Stapp bare tuten fra kartongen nedi isbitposen, og fyll opp.

 

Når du skal bruke den frossne rødvinen brekker du bare av et par isbiter (også kalt en slant), eller tin hele posen og bruk den til en større saus eller i en middagsgryte.

 

En isbitpose fyller ca 3 dl.

Greit å vite rett før helgen!

Resterødvin fra kartong og et par isbitposer

Resterødvin fra kartong og et par isbitposer

 

Rødvinstuten stappes ned i isbitposen

Rødvinstuten stappes ned i isbitposen

 

Isbitposen fylles opp

Isbitposen fylles opp

 

Ferdige rødvinsisbiter klare til å fryses

Ferdige rødvinsisbiter klare til å fryses

 

Social media on my mind

What do you think?

Leave a Reply